Frambozen kunnen niet lang bij kamertemperatuur worden bewaard: zet ze in de koelkast, dan blijven ze over het algemeen een paar dagen goed. Spoel ze liever niet onder stromend water af, want door de straal kunnen ze beschadigd raken. Verwijder de gekneusde exemplaren en laat de rest kort in een met koud water gevulde kom weken.

MAALTIJDSALADE MET KIP, FRAMBOZEN EN WALNOTEN

Ingrediënten voor 2 personen: 300 g kipfilet – 30 g gepelde walnoten – 120 g frambozen – 150 g losse slablaadjes – ¼ rode ui uit Tropea – 30 g olijfolie extra vergine – citroensap – zout – peper.

 

Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in de pan met een eetlepel olie, zout en peper. Doe de sla, stukjes kip, walnoten, frambozen en fijn gesneden ui in een kom. Maak een dressing van olie, zwarte peper en citroensap en meng deze door de salade.

TULBANDCAKE MET FRAMBOZEN

Ingrediënten voor 4 personen: 350 g bloem – 150 g suiker – 250 g di mascarpone – 4 eieren – 1 zakje bakpoeder – 150 g frambozen – 50 ml halfvolle melk – zout.

 

Klop de eieren met de suiker en voeg de mascarpone toe. Meng goed en voeg vervolgens de melk, bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe. Bestrooi de gewassen en gedroogde frambozen met bloem en voeg ze dan aan het beslag toe. Giet het beslag in een met boter ingevette en bebloemde tulbandbakvorm en bak de cake 30 à 40 minuten op 180°C. Haal de cake na het bakken uit de vorm en serveer met verse frambozen.