Aalbessen zijn nogal delicate vruchten en blijven in de koelkast maximaal 3 à 4 dagen goed. Ze moeten voor consumptie zorgvuldig onder stromend water worden gewassen.

Voor 4 personen: 150 g aardbeien – 250 g frambozen – 250 g aalbessen – 120 g boter – 150 g bloem – 50 g rietsuiker – 2 eetlepels honing – vanillesuiker.

 

Was de aardbeien en droog ze voorzichtig. Spoel de bessen onder koud water, doe ze in een kom en plet ze met een vork. Voeg hieraan de gewassen frambozen en de in stukjes gesneden aardbeien toe. Verwarm de oven voor op 210°. Verwarm de honing tot hij smelt, giet hem dan over het fruit en roer het geheel. Vet een ovenschaal in met boter, doe het fruitmengsel erin en verdeel dit gelijkmatig. Meng de bloem apart met de rietsuiker en een snufje vanillesuiker, voeg de in stukjes gesneden boter toe en maak een grof deeg dat niet egaal, maar meer verkruimeld is. Bestrooi het fruit met stukjes deeg en bedek het geheel. Bak 15 minuten in de oven en serveer de crumble lauw.