Baby carrots moeten altijd in de koelkast bewaard worden omdat ze een heel vers product zijn (ze moeten bij een temperatuur onder de 8°C bewaard worden). Om optimaal van hun knapperige textuur en voedingseigenschappen te profiteren, worden baby carrots bij voorkeur rauw, als tussendoortje of als bijgerecht gegeten. Als je ze gekookt wilt eten, kun je ze het best stomen en niet koken, want de minerale zouten gaan in het kookwater verloren.

BABY CARROTS MET HUMMUS

Ingrediënten voor 1 portie: 150 g baby carrots – 70 g kikkererwten uit blik, uitgelekt – ½ theelepel tahini – een eetlepel olijfolie extra vergine – een eetlepel citroensap – ½ theelepel komijn – zout – peper – water naar believen.

 

Spoel de kikkererwten goed af en mix ze met een eetlepel water, de olie, een snufje zout, peper naar smaak, komijn, citroensap en tahini tot een zachte puree. Dip de baby carrots in de hummus en geniet!

BABY CARROTS IN ZOETZUUR

Ingrediënten voor 4 personen: 400 g baby carrots – 20 g wijnazijn – een klontje boter – een eetlepel rietsuiker – een bosje peterselie – zout naar believen.

 

Stoom de baby carrots ongeveer 10 minuten. Verhit een koekenpan met daarin een klontje boter, voeg de baby carrots toe, laat ze een paar minuten op smaak komen en voeg dan de suiker, azijn, gehakte peterselie en een snufje zout toe. Bak alles op hoog vuur tot de saus is geabsorbeerd en serveer de worteltjes als bijgerecht.