Baby carrots moeten altijd in de koelkast bewaard worden omdat ze een heel vers product zijn (ze moeten bij een temperatuur onder de 8°C bewaard worden). Om optimaal van hun knapperige textuur en voedingseigenschappen te profiteren, worden baby carrots bij voorkeur rauw, als tussendoortje of als bijgerecht gegeten. Als je ze gekookt wilt eten, kun je ze het best stomen en niet koken, want de minerale zouten gaan in het kookwater verloren.

Ingrediënten voor 4 personen: 400 g baby carrots – 20 g wijnazijn – een klontje boter – een eetlepel rietsuiker – een bosje peterselie – zout naar believen.

 

Stoom de baby carrots ongeveer 10 minuten. Verhit een koekenpan met daarin een klontje boter, voeg de baby carrots toe, laat ze een paar minuten op smaak komen en voeg dan de suiker, azijn, gehakte peterselie en een snufje zout toe. Bak alles op hoog vuur tot de saus is geabsorbeerd en serveer de worteltjes als bijgerecht.