Aardbeien blijven niet lang goed en moeten heel voorzichtig worden behandeld: als je ze niet meteen na aankoop kunt eten, is het een goed idee om ze in een platte schaal te leggen, zodat de lucht kan circuleren, en ze maximaal 2 tot 3 dagen in het minst koude deel van de koelkast te bewaren. Ze moeten snel gewassen worden, liefst met water en eventueel een beetje citroen.

Ingrediënten voor 1 portie: 150 g halfvolle melk – 60 g aardbeien – 50 g havermout – 10 g aardbeiboomhoning – citroensap – een paar muntblaadjes.

 

Snijd de aardbeien in partjes en laat ze zo’n tien minuten marineren met een theelepel citroensap en de muntblaadjes. Breng de melk met de honing aan de kook, voeg de havermout toe en laat het een paar minuten koken terwijl je goed roert. Haal van het vuur, giet in een kom en laat iets afkoelen. Serveer de pap met de aardbeien en de marinade.