Het eerste waar je op moet letten is de kleur, die samenhangt met de mate van rijpheid en fel moet zijn. Als ze in een doosje zitten, controleer dan of de vruchten onderin niet gekneusd of beschimmeld zijn.

Voor 6 personen: 200 g bloem – 100 g boter – 500 g druiven – 4 eieren – 50 g kristalsuiker – zout – crème fraîche naar smaak – poedersuiker naar smaak.

 

Maak het zanddeeg met bloem, poedersuiker, boter en zout. Klop een ei met de mixer. Vorm een bal van het deeg en laat deze 20 minuten in de koelkast koud worden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Prik er met een vork gaatjes in en bak het 10 minuten. Klop het tweede ei los en bestrijk het deeg hiermee. Bak het dan nog eens 10 minuten. Klop de crème fraîche, de eierdooiers en de suiker samen, verdeel de druiven over het deeg en giet het zojuist gecreëerde mengsel erover. Bak ongeveer 40 minuten in de oven.