Eenmaal in stukken gesneden heeft de pompoen, omdat hij veel water bevat, de neiging om uit te drogen en kan hij 3 à 4 dagen in de koelkast worden bewaard. Als hij heel is en ongeschild, blijft hij langer goed, zolang hij maar op een droge en koele plaats wordt bewaard. Als je altijd wat pompoen bij de hand wilt hebben, kun je hem schoonmaken, in stukjes snijden en invriezen.

Ingrediënten voor 4 personen: 100 g gestoomde pompoen – 100 g natuurlijke yoghurt – 150 g bloem type 00 – 100 g ricotta – 1 ei – 1 eetlepel ruwe rietsuiker – 2 theelepels bakpoeder – 1 mespuntje zout – melk, indien nodig – kaneel – boter – ahornsiroop en jam voor erbij.

 

Meng de pompoen met de yoghurt en het ei in de mixer. Meng in een andere kom de bloem goed met de suiker, de gist en het zout. Voeg de twee mengsels samen en doe vervolgens de ricotta (eventueel zacht gemaakt met wat melk) erbij, en ook een snufje kaneel. Het beslag moet vloeibaar maar stevig zijn. Verwarm een beetje boter in een kleine koekenpan en gebruik een volle lepel beslag per keer. Bak de pannenkoeken aan beide kanten. Serveer met ahornsiroop of jam.